Kulturhus Dijkerhoek is een multifunctioneel gebouw in het hart van Dijkerhoek. De ruimtes zijn geschikt voor een grote variatie aan activiteiten. Op dit moment kent het Kulturhus permanente, frequente en incidentele gebruikers. Hieronder een overzicht van de permanente en frequente gebruikers. Wilt u ook gebruik maken van de faciliteiten van het Kulturhus, neem dan contact met ons op.

Kerkdiensten

Er worden binnen het Kulturhus regelmatig Kerkdiensten gehouden


Biljart

Woensdagmiddag / Woensdag- en DonderdagavondSchietvereniging de Zaagmolen

Elke maandagavond vrije inloop tussen 19.00 en 22.00 uur.

www.dezaagmolen.nl


Kaarten

Maandagavond vanaf 20:00 uur (twee maal in de maand)


HVG

De Hervormde Vrouwengroep “door Eenheid Verbonden” uit Dijkerhoek bestaat al bijna 60 jaar en komt eens per twee weken bij elkaar in het Kulturhus.

De doelstelling van de H.V.G. is om vrouwen, die zich willen laten inspireren door de bijbel, de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen op allerlei gebied. De avonden worden ingevuld door: sprekers cq. spreeksters met lezingen over uiteenlopende zaken; een enkele keer discussie-, creatieve- en spelavonden. Elke avond wordt begonnen met een korte meditatie n.a.v. een bijbelgedeelte. Het programma wordt samengesteld door het bestuur. Één keer per seizoen wordt er een avond verzorgd door enkele leden. Een seizoen loopt van september tot en met april. In mei en/of september gaan we meestal een middag uit.

We helpen mee aan de veiling van de kerk door het verkopen van oliebollen samen met H.V.G. Holten. Verscheidene leden van onze groep bezorgen de zondagse bloemen van de kerk voor wijk West bij zieken en ouderen.

Op dit moment telt de vereniging 15 leden, waarvan twee passieve leden.


Schildercursus

Woensdag- Donderdagavond aanvang vanaf 19.00 uur (éénmaal in de twee weken)


60+groep

De 60+groep bestaat uit 60+ers die wonen in Dijkerhoek, hebben gewoond in Dijkerhoek of iets te maken hebben met Dijkerhoek dit onder begeleiding van twee vrijwilligers Diana Nijendijk en Bertine Meijerman. We houden normaliter een aantal gezellige middagen in het Kulturhus Dijkerhoek met onder andere het kijken van oude films, gastsprekers, bingo etc. en eenmaal per jaar staat er een uitje op het programma.


Zondagsschool Dijkerhoek

In Dijkerhoek wordt al meer dan 125 jaar zondagsschool gehouden. De kinderen zijn vanaf 6 jaar van harte welkom op onze zondagsschool. In het zondagsschooluurtje wordt gewerkt aan de hand van Kind op Zondag. Verder wordt er veel gezongen en wordt het verhaal vaak verwerkt door middel van een spel, tekenen, knutselen of een gesprekje. De zondagsschooluurtjes vinden altijd plaats van 09.30 uur tot 10.30 uur.


De klik

Geopend elke woensdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Zozijn biedt dagbesteding aan in het Kulturhus in Dijkerhoek. De clienten voeren onder andere werkzaamheden uit en zetten zich in voor het buurtschap door allerlei klussen uit te voeren.


Kinderopvang

Lekker thuis komen bij Kinderopvang Dijkerhoek

Het aanbod bestaat uit buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar en peuteropvang voor kindereren van 2 tot 4 jaar.

Nicole Wansink

telefoon: 06-10272235


Yoga (dinsdagmiddag)

De yoga wordt gegeven van 14.00 tot 15.00 uur onder leiding van yoga-docente Loeki Ekkel. Spiergebruik, lichaamshouding, ademhaling en ontspanning staat voorop.

Het seizoen loopt van september tot mei.

Voor overige informatie: Ina Zandvoort 0548-364706


Woensdagavond Yoga met PiYo

Yoga is voor iedereen die bewust met haar of zijn lichaam wil omgaan. Je werkt namelijk op een verantwoorde manier met jouw lichaam in jouw tempo. Hierbij voel jezelf soepeler in jouw vel, heb je een betere balans, wordt je houding krachtiger en voel je jezelf meer in contact met jezelf, ervaar je minder stress.

Bij PiYo staat aandacht, plezier, correcte houding, gecontroleerde ademhaling en uitgebreide ontspanning voorop.

Tijden:

18.45 – 20.00 uur

20.00 – 21.15 uur

De lessen worden gegeven door Petra Jansen

06-16246437


Koersbal

Op elke vrijdagmiddag kun je gezellig komen koersballen. Belangstelling? Neem dan contact op met Bertha van Coeverden, 0548 – 361919